Міжнародний день бухгалтерії

Щорічно 10 листопада фахівці однієї з точних професій відзначають професійне свято — Міжнародний день бухгалтерії (International Accounting Day).

Не стояли осторонь цієї професійної події і студенти нашого коледжу, які навчаються другий рік за освітньо-професійною програмою «Облік і оподаткування» та «Фінанси, банківська справа та страхування». Цього дня у них відбулася «Посвята в бухгалтера».

З особливостями сучасної професії здобувачів освіти познайомила викладач облікових дисциплін Тітенко Людмила Валеріївна. Вона розповіла, що дата 10 листопада була обрана не випадково, адже саме цього дня 1494 року у Венеції була опублікована книга «Все про арифметику, геометрії і пропорції», автором якої був чернець Лука Пачіолі. Підтримали естафету цікавих фактів з бухгалтерського обліку і майбутні бухгалтери. Вони підготували презентації про видатних особистостей, які досягли успіху завдяки бухгалтерській освіті.

Про початок зародження обліку та його автора – Бенедетто Котрульї розповіла Марія Головко.

Із першим «доларовим» міліардером та найбагатшою людиною в історії, одним із засновників Федеральної резервної системи США – Джоном Рокфеллером познайомила присутніх Софія Тимошенко.

Життєпис Маєра Амшеля Ротшильда — засновника банківського дому Ротшильдів, відомого в усьому світі, змалювала Валентина Цимбал.

З визнаним мастером американського оповідання О. Генрі (Ві́льяма Сі́дні По́ртера) – познайомила присутніх Катерина Прохоренко.

Діана Панченко змалювала цікаву гангстерську історію життя Аль Капоне – відомого всьому світу мафіозі.

Життєвий шлях Елізабет Арден – відомої на весь світ косметолога, засновниці одноіменного косметичного бренду дослідила Юлія Ластіженко.

 

Працював бухгалтером і державний та політичний діяч, журналіст, Головний Отаман військ Української Народної Республіки Симон Петлюра, розповіла Каріна Рашковська.

Пьер Карден — французький модельєр та «жива легенда моди», повідомила Тетяна Ляшенко, також розпочинав свій шлях, працюючи бухгалтером.

 

Анастасія Павлуша доповнила список відомих бухгалтерів нашим сучасником – головою правління Національного банку України (1993-1999), третім Президентом України Віктором Ющенко.

І бухгалтерський досвід приніс свої дивіденди, всі зазначені особистості стали гарними фахівцями та успішними підприємцями.

Без бухгалтерів не можливо уявити сучасне життя, адже облік так чи інакше стосується кожної цивілізованої людини. Від блискучих знань і досвіду наших бухгалтерів залежить функціонування економіки держави.