Циклова комісія правових дисциплін

 

Знання права гідне найвищої поваги!

Такий девіз циклової комісії правових дисциплін Кіровоградського кооперативного коледжу економіки і права ім. М.П. Сая.

Як відомо, рівень розвитку держави оцінюють за рівнем освіченості її населення. А становлення демократичної правової держави пов’язують з рівнем забезпеченості населення правовою допомогою. Вирішити завдання побудови правової демократичної держави, в які й би панувало право, а права і свободи пересічного громадянина стали найважливішим об’єктом діяльності держави, можливо лише за високого рівня правової свідомості та правової культури всього населення країни. Що ж до фахівців у сфері юриспруденції, то саме вони є тим началом, яке здатне здійснити якісні конструктивні зміни в нашому суспільстві та нашій державі.

Кіровоградський кооперативний коледж економіки і права ім. М.П. Сая одним із перших на теренах незалежної України розпочав підготовку правознавців. Починаючи з 1993 року наш навчальний заклад здійснює підготовку молодших спеціалістів спеціальності Право.

Випускники-правознавці після закінчення коледжу підготовлені до правотворчої, правозастосувальної, правоохоронної діяльності. Вони володіють необхідними знаннями з теорії держави і права, цивільного права та процесу, економічної теорії та інших дисциплін; вміють використовувати в своїй професійній діяльності чинне законодавство, вільно орієнтуватися в системі права України, вміють давати правильну правову оцінку подіям і вчинкам, вести дискусії, аналізувати норми права, приймати професійні рішення відповідно до чинного законодавства.

Найбільша заслуга в успіхах наших випускників – високий рівень та майстерність викладачів циклової комісії правових дисциплін.

У процесі підготовки молодших спеціалістів використовують новітні освітні технології та інтерактивні методи навчання.

До складу циклової комісії входять:

Білопольська Наталія Сергіївна – голова циклової комісії правових дисциплін, викладачка, кваліфікаційна категорія – спеціаліст.

Викладає дисципліни: теорія держави і права, адміністративне право України, державне будівництво і місцеве самоврядування в Україні, господарське право України, судочинство в адміністративних судах, екологічне право України, аграрне право України, кооперативне право та юридична служба в споживчій кооперації, митне право України, кооперативне право та юридична служба в споживчій кооперації, судочинство в господарський судах, виконавче провадження, міжнародне право.

У 2004 році закінчила Київський юридичний інститут МВС України, за спеціальністю «Правознавство» отримала кваліфікацію спеціаліст – юрист. У 2014 році закінчила «Класичний приватний університет» м. Запоріжжя отримала кваліфікацію магістра «Державне управління, державна служба».

 

Медведенко Дмитро Юрійович – викладач, кваліфікаційна категорія – спеціаліст.

Викладає дисципліни: Конституційне право України, історія держави і права зарубіжних країни, кримінальне право України, цивільне та сімейне право України, трудове право, фінансове право, право соціального забезпечення, організація судових та правоохоронних органів, кримінальний процес, діловодство, комп’ютерні технології в юридичній діяльності, інформаційні технології в юридичній діяльності.

У 2008 році закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ, отримав кваліфікацію спеціаліст, спеціальність – юрист, спеціалізація – господарсько-правова.
У 2009 році отримав диплом магістра з відзнакою Кіровоградського юридичного інститут ХНУВС, спеціальність – юрист, спеціалізація – науково-педагогічна.

 

Переверзєв Дмитро Миколайович – викладач, кандидат юридичних наук.

Викладає дисципліни: Цивільне та сімейне право, Цивільний процес.

Свій професійний шлях Переверзєв Дмитро Миколайович розпочав 1996 року вступивши до Кіровоградського кооперативного коледжу (технікуму) економіки і права ім. М.П. Сая за спеціальністю «Правознавство».

В 1998 році закінчив Кіровоградський кооперативний коледж економіки і права імені М.П. Сая, спеціальність «Правознавство», молодший спеціаліст, кваліфікація Юрист. В 2002 році закінчив Київський інститут внутрішніх справ при Національній академії внутрішніх справ, спеціальність «Правознавство», спеціаліст, кваліфікація Юрист. В 2006 році закінчив Національний університет внутрішніх справ, спеціальність «Правознавство», магістр, кваліфікація Юрист. В 2021 році захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю 12.00.07 «Адміністративне право і процес; фінансове право; інформаційне право» в Західноукраїнському національному університеті.