121 ІНЖЕНЕРІЯ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Спеціальність «Інженерія програмного забезпечення» базується на вивченні дисциплін фундаментальної підготовки майбутнього фахівця ІТ сфери та вибіркових (за вибором ВНЗ та безпосередньо студентів), по опануванні яких студенти отримують ґрунтовну математичну та алгоритмічну підготовку, вивчають сучасні мови програмування, комп’ютерні мережі, тестування, операційні системи та інші дисципліни, необхідні для роботи за обраним фахом.

Спеціальність«Інженерія програмного забезпечення»спрямована на розробку інформаційних систем різної складності, веб-сайтів, 3D-моделей, комп’ютерних ігор та інших прикладних програм,які працюють надійно та ефективно, вартість розробки та супроводу яких є доступною і задовольняють вимоги, що висувають до них замовники. Тому випускники даного фаху мають можливість працювати в компаніях, що займаються сервісною або продуктовою розробкою і тестуванням програмного забезпечення різного призначення; інформаційних відділах державних, промислових, фінансових, торгових, адміністративних організацій;банках та банківських структурах тощо.

По завершенню навчання за даним фахом уже сформований ІТ-фахівець зможе знайти перспективну роботу в провідних ІТ-компаніях, у тому числі й закордонних. Специфіка професії фахівця з розробки та тестування програмного забезпеченнядозволяє працювати віддалено та мати гнучкий робочий графік. Також фахівець спеціальності «Інженерія програмного забезпечення»має можливість відкрити свою справу (стати фрілансером) і розробляти програмні продукти на замовлення у зручний для нього час.

 

Сфера професійної діяльності випускника:

–    Фахівець з розробки та тестування програмного забезпечення.

–    Інженер з інформаційних технологій в промислових, фінансових, торгових, адміністративних організаціях.

–    Java-розробник.

–    Адміністратор Інтернет-додатків.

–    .Net-розробник.

–    Розробник / адміністратор баз даних.

–    Веб-розробник та веб-дизайнер.

–    Керівник / менеджер проектів складних програмних систем.